Историческо! Владимир Илиев спечели сребро на Световното по биатлон


Историческо! Владимир Илиев спечели сребро на Световното по биатлон

2243 0

Владимир Илиев спечели историческо сребърно отличие от индивидуалната дисциплина на 20 км на Световното първенство по биатлон в Йостерсунд, Швеция.

Медалът е първи за мъжкия ни биатлон от подобен форум. Преди това в индивидуалните дисциплини единственото сребро ни бе донесла Цветана Кръстева от 1989 година. При дамите имахме и три бронза - на Ива Шкодрева през 1991 и на Екатерина Дафовска през 1995 и 1997.

Илиев приключи с 19 от 20 свалени мишени и след много добро ски бягане остана на 1 минута, 8 секунди и 7 стотни от победителя Арнд Пайфер, който беше безпогрешен при стрелбата. Бронзовото отличие пък остана за Тарей Бьо. Той също имаше с 1 грешка, а по последна обиколка успя да смъкне пасива си спрямо българина и на една от последните дори бе втори. В крайна сметка обаче Бьо завърши на 4 стотни зад Илиев и така взе бронза.

Отлично се представи и Димитър Герджиков, който с втори стартов номер и със само една грешка завърши на 21-ва позиция. Европейският ни шампион Красимир Анев се нареди на 27-ма позиция с два пропуска, а Антон Синапов не завърши състезанието.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Под лупа


Катарзисът, който може да освободи Левски от всички влияния или да го остави техен заложник

В последните 10 години ситуацията в Левски не е спокойна, а от 2015 година насам се превърна и в истински тревожна,...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама