За какво съжалява Пламен Константинов преди втората фаза на Световното


За какво съжалява Пламен Константинов преди втората фаза на Световното
Снимка: Getty Images/Guliver

1674 0

Селекционерът на България Пламен Константинов сподели, че не съжалява за нито един от мачовете, които "лъвовете" изиграха в първата фаза на Световното първенство по волейбол, с изключение на срещата с Иран. Бившият национал е категоричен, че всички в отбора са знаели за голямото значение за класирането на България точно на този двубой и съжалява, че възпитаниците му са изиграли посредствено 4-те гейма срещу шампиона на Азия.

"Доволен съм от всички мачове, с изключение на този с Иран. Знаехме, че това е ключов двубой с пряк конкурент, ако оставим Полша да бъде една крачка пред всички. Може би точно това натежа, защото направихме много грешки в първите два гейма", категоричен беше Гибона.

"Цяла година нямаме мач с 11 грешки в атака. Това направи голямата разлика. Имахме две възможности в четвъртия гейм, за да се върнем, но това ни струваше мача. Дано утре бъде различно", допълни Константинов преди решаващия двубой с Иран от втората групова фаза.

Селекционерът коментира и шансовете за класиране напред, като вярва в 3-те победи над Иран, САЩ и Канада. Но дори 3 успеха не гарантират участието в топ 6 точно заради сериозните грешки, коствали мача с Иран.

"Ако останем с две загуби, е напълно реално да се класираме за финалите. Само Италия, Полша и САЩ са без нито едно поражение до момента. Всички отбори, с които ще се конкурираме за класиране във финалната фаза, са с по една или две загуби. С три победи от втората фаза е реално да се надяваме на класиране напред. Въпросът е дали може да ги постигнем. Важен е двубоят в петък. Ако спечелим утре, няма какво да губим срещу американците. Те са най-силни в нашия поток, но имаме нашите шансове", сподели Константинов.

Първият двубой на България е в петък срещу Иран от 20:40 часа. Вижте пълната програма на България за следващата фаза на Световното по волейбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички