Йоан Баи за трансфера си в ЦСКА: Винаги съм го искал


Йоан Баи за трансфера си в ЦСКА: Винаги съм го искал
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1859 0

Първото ново попълнение на ЦСКА - атакуващият френски футболист Йоан Баи, даде интервю за престижното френско издание "Франс Футбол". Той разкри как се е стигнало да трансфера и сподели, че винаги го е искал. Ето и самото интервю:

Какво е усещането да преминеш внезапно от четвърта дивизия във Франция до Лига на конференциите в отбора на Христо Стоичков, който спечели Златната топка през 1994 година и е акционер в ЦСКА?

Честно казано, на летището първоначално не познах, че ме посреща Стоичков. Това е нещо огромно, нещо, което винаги съм искал през живота си и наистина ми е трудно да го осъзная. Баща ми, майка ми и сестра ми са по-наясно със случващото се, отколкото съм аз в момента.

 

Това, което се случва, е, че на 24 години, без никога да си играл по-високо от четвърта дивизия, попадаш в клуб, свикнал с участие в европейските клубни турнири и 31 пъти шампион на страната си...

Това е мечта. Знам, че хората ще кажат, че съм се заинтересувал от финансовия аспект, който ме е привлякъл, но не е точно така. Исках да се чувствам специален, желан. И това почувствах, когато Алън Пардю ми се обади във Facetime, когато разговарях с клуба. Те наистина ме искаха.

 

Сошо и Дижон бяха по следите ви?

Да, да. Дижон все още беше в Лига 1 преди няколко седмици. Сошо има страхотна история. За мен беше огромна чест, че такива клубове проявяваха интерес към мен. Но в дискусиите винаги имаше „но“. Не беше такъв случаят с ЦСКА. Подписах за три години, ще може да работим в дългосрочен план. Това също е важно.

 

България е голям скок, това не е ли притеснително за теб?

Наистина не се страхувах, когато разбрах, че ЦСКА ме иска. Разгледах тази възможност, точно както другите две.

 

Познавате ли България?

Отидох там за първи път, за да подпиша своя договор. Бях чувал за страната, много обичам да гледам мачове от други първенства. Но разликата беше в разговора, който проведох с Гаюс Макута, много близък мой приятел, който игра под наем в Берое през този сезон. Познаваме се от 13-14-годишни с него. Обадих му се, за да ми разкаже за България. Познаваме се наистина добре и той ми каза, че ще процъфтя в първенството, така че не се двоумих и приех офертата на ЦСКА.

 

Да станеш професионалист за първи път на 24-годишна възраст и на всичко отгоре в чужбина...

Преди имах по-малко доверие в себе си. Ето защо никога не бях решителен в действията си. Но с течение на годините осъзнах колко е важно да имаш самочувствие. Научих се, че трябва да действам със самочувствие. Ето защо отне много време, за да се случи, но днес съм психически подготвен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички