Бразилия не сгреши и успя да сломи борещата се докрай България в София


Бразилия не сгреши и успя да сломи борещата се докрай България в София
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

6582 0

Националният отбор на  България по волейбол не успя да победи Бразилия в осмия си мач от Лигата на нациите. В последния сблъсък от група 4 във втория уикенд на надпреварата, провеждаща се в зала „Арена Армеец“ в София, нашите национали загубиха с 0:3 (21:25; 19:25; 20:25) от "Селесао".

Момчетата на Николай Желязков започнаха всеки един от трите гейма по отличен начин, но с течение на времето в играта на "лъвовете" се виждаше спад. Националите не успяха да намерят отговор на мощните сервизи на Бразилия, както и на атаките им от центъра и диагоналите.

Добър мач за България направиха Мартин Атанасов и Стефан Чавдаров, а от състава на Бразилия на ниво се представиха Флавио Жуалберто, Исак Сантош и Бруно Резенде.

България продължава да заема 15-ото място във временното класиране в Лигата с 1 успех, 7 загуби и едва 6 точки. Бразилия пък е на 6-о място в листата с 5 победи, 3 загуби и 15 пункта. 

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА

ПЪРВИ ГЕЙМ

Срещата започна доста равностойно при 4:4. И двата тима бяха страхотни във фаза атака, но колебливи в защита. След това обаче, водени от Сантос и Лукарели, "Селесао" дръпна напред, повеждайки с 10:7. "Лъвовете" обаче показаха добра игра по диагонала и центъра и не позволиха тази преднина да се увеличи, стигайки до равенство 15:15. Бразилия взе превес към края на гейма, залагайки на двойни и тройни блокади в защита, както и с атаки през центъра. Родните национали имаха своите моменти, но след няколко допуснати грешки Бразилия затвори гейма с 25:21.

ВТОРИ ГЕЙМ

Втората част, подобно на първата, също стартира равностойно при 5:5. Атаките от втора линия на бразилците зачестиха, а "лъвовете" не намираха отговор в защита. След техническата пауза "Селесао" поведе с 12:10. Жуалберто и Сантош продължават с отличното си представяне. За България добър мач прави Алекс Николов. След няколко грешки на лъвовете в атака преднината на Бразилия се увеличи на четири точки - 16:12. Родните ни състезатели допуснаха няколко грешки от начален удар през този гейм, което допълнително намали самочувствието им - 20:16 за южноамериканците. До края на гейма българите показа хъс и борба, но не се стигна до обрат. Бразилия изполваше центъра за своите атаки, слагайки край на гейма с 25:19.

ТРЕТИ ГЕЙМ

България започна много добре третата част, но след няколко грешки, основно в защита, Бразилия успя да се върне и да стигне до 4:4. В крайна сметка, нашите волейболисти стигнаха до 7:5 в тяхна полза, но радостта им бе кратка, след като "Селесао" се върна в гейма, обръщайки резултата в своя полза - 10:8. "Лъвовете" изглежда нямаха отговор на бразилската офанзива от центъра и позволиха да се стигне до 16:11 за "Селесао". Добрата игра в атака на южноамериканците продължи. Бразилия поведе с 20:16. България показа, че няма да се даде току-така и борейки се докрай успя да стигне до 20:24, но това не бе достатъчно и южноамериканците сложиха край на срещата с 25:20.

ПРЕДИ СРЕЩАТА

Подмладената селекция на Николай Желязков не се представя убедително в надпреварата. „Лъвовете“ ни имат само една победа от 7 мача до момента. Единственият успех е срещу Иран с 3:0 гейма в дебютния мач в София през тази седмица. Последваха две поражения в „Арена Армеец“. Последното дойде снощи, когато националите ни паднаха с 1:3 гейма от опитния отбор на САЩ.

В момента България се намира на 15-то място в класирането с една победа, шест загуби и 6 точки. На последната позиция е Австралия с една победа, шест загуби и 2 точки.

Солидният отбор на Бразилия е на седмо място във временното класиране с четири победи, три загуби и 12 точки.

Последният мач между двата отбора е от миналата година. Тогава Бразилия надви България с 3:0 гейма също в двубой от Лигата на нациите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички