Волейболистите взеха чиста победа срещу Аржентина


Волейболистите взеха чиста победа срещу Аржентина
Снимка: БГНЕС

1122 0

Волейболните ни национали победиха Аржентина с 3:0 (25, 20, 22) в първия мач между двата тима, от предварителна група С, във втора дивизия на Световната лига, който се игра в зала Конгресна във Варна.

Близо 5000 фенове наблюдаваха двубоя. На трибуните бе и националът Цветан Соколов, който лекува контузия. Травма по време на двубоя получи посрещачът Тодор Скримов, който беше сменен принудително. Разпределителят Андрей Жеков също се контузи.

Селекционерът Пламен Константинов започна с Андрей Жеков, Владимир Николов, Теодор Тодоров, Виктор Йосифов, Николай Пенчев, Тодор Скримов, либеро Теодор Салпаров. В игра влязоха още Мирослав Градинаров, Тодор Алексиев, Любомир Агонцев.

Нуждата от поне един успех от двата мача за Аржентина, за да се класира тима за финалната четворка във Варна мотивира Гаучосите да се хвърлят с пълни сили в мача. Нашите пък не отстъпваха, като излязоха изключително мотивирани за крайната победа. Това доведе до оспорван мач и равностойна игра.

Двата отбора се захапаха още от началото, като първият гейм бе буквално точка за точка. След поредното равенство 20:20, напрежението си каза думата, като двамата треньори се изредиха последователно да вземат почивки една след друга само за няколко минути. След 24:24 българските волейболисти бяха по-концентрирани, като запазиха самообладание и надделяха с 27:25, а с това спечелиха и гейма, като поведоха с 1:0.

Втората част започна идентично, като първата, като резултатът вървеше точка за точка до първото техническо прекъсване. В този момент след отлична игра в защита и успешни отигравания за точка нашите момчета се откъснаха в резултата 11:8. Неприятен момент настъпи, когато основният реализатор до този момент Тодор Скримов получи контузия и принудително излезе от игрището. Той обаче бе успешно заменен от Тодор Алексиев, който на свой ред се превърна в истински терминатор в атака, а България направи разлика и поведе с 19:14. Влезлият за начален удар Мирослав Градинаров допълни възходящата линия, като помогна на своите съотборници да сложат финалния акорд с два бомбени сервиса, от които единият бе ас и България спечели частта като поведе с 2:0 гейма.

В третата част гостите не се отказаха и продължиха да натискат, като първото техническо прекъсване дойде при 8:6 за Аржентина. Националите обаче изравниха, а в последствие и поведоха с 15:12. Отново, основна роля за успеха на нашите изигра Тодор Алексиев, който отбеляза последователно няколко поредни точки и бе направо неспасяем в атака. Последва равенството 19:19, но за пореден път Алексиев бе буквално неспасяем, като с контра и блокада даде предимство 21:19. В края на гейма Виктор Йосифов пък допълни успешната картина, като отбеляза две поредни атаки и България спечели гейма и затвори мача с чиста победа.

С най-много точки от българите завършиха Владимир Николов и Тодор Алексиев с по 15 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички