Димо Тонев: Със сигурност Братоеви можеше да помогнат


Димо Тонев: Със сигурност Братоеви можеше да помогнат

3055 0

Волейболната легенда Димо Тонев не е особено съгласен с отстраняването на Георги и Валентин Братоеви от националния отбор на България. Той е убеден, че двамата е можело да помогнат на тима ни в предстоящите мачове.

"Решението си е на треньора. Той носи отговорност за постъпката си. Със сигурност имаше с какво да помогнат. Георги и Вальо са във форма. Показаха го на Европейските игри. Притежават и опит", заяви Тонев пред "България днес".

Той коментира и последните два мача на националите от груповата фаза на Световната лига: "Аржентинците са корав отбор. Трябва да ги поведим два пъти. Ако се класират на финала, те ще останат една седмица в България. Ще се аклиматизират добре. През годините винаги играем трудно срещу тях. Франция е най-сериозният ни противник. Те са много организирани"

Според Димо Тонев отсъствието на Цветан Соколов също оказва влияние на играта ни. "Соколов липсва на отбора. Той е силов играч, който може да измъкне точка от невъзможна топка. Владо Николов още не е навлязъл във форма. За разлика от други години блокадата не ни върви през този сезон. Причината за това е, че играем с много ниски центрове. При посрещане отново имаме проблем. Не е на ниво и това ни коства много".

Все пак Димо Тонев вярва в шансовете на България отново да играе в първата дивизия на Световната лига от следващия сезон.

"Връщането ни сред най-добрите е много-важно. Там може да си свериш часовника. Голям успех ще е, ако го направим", заяви още Тонев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички