Волейболистите разпускат с барбекю и лагерен огън на Белмекен


Волейболистите разпускат с барбекю и лагерен огън на Белмекен

3190 0

Волейболните национали си организираха барбекю и лагерен огън на високопланинската спортна база Белмекен в събота вечер, видя човек на Sportline.bg. Уикендът бе свободен от тренировки за отбора и играчите на Пламен Константинов решиха да разпуснат сред природата. Волейболистите безспорно са голямата сензация в комплекса и привличат погледите на всички туристи, които отсядат там. Въпреки натоварената си програма и множеството тренировки, националите демонстрираха добро настроение и не отказаха на нито една от молбите за снимки с еуфоризираните хора, отседнали в базата за фирмен тиймбилдинг през уикенда.

Националите се готвят на Белмекен за предстоящото европейско първенство, което ще се проведе при смесено домакинство на България и Италия в периода 9-18 октомври. Тимът ще остане в легендарната база до 11 септември, след което ще завърши подготовката си за състезанието с лагер в Правец.

Освен с активни тренировки в залата и на стадиона пред комплекса, волейболистите качиха и прословутия връх Зъбчето като част от подготовката си. Върхът отстои на около 2 километра от базата, но пътеката, водеща до него, е изключително стръмна на места и покоряването на върха е перфектна тренировка със сериозно натоварване за цялото тяло. По примера на националите ни, в почивните дни към Зъбчето се устремиха и момичетата от волейболния отбор на Казанлък, както и израелски бегачи, които също се готвят в комплекса.

Завръщането на волейболистите на Белмекен е знаково, тъй като от близо 10 години отборът не може да проведе подобен лагер там поради сериозната си програма и множество ангажименти на състезателите. Отскоро към лагера на отбора като втори помощник треньор се присъедини и Георги Петров. Той, както и останалите членове от щаба на Пламен Константинов, обичайно провеждат следобедните разбори и уточняват стратегията си и състоянието на състезателите на терасата пред кафенето на комплекса.

Основният коз на високопланинската подготовка е, че след престои от около 20 дни, кислородната обмяна в организма се подобрява, което води и до сериозно подобряване на издръжливостта и възстановяването на спортистите. Когато програмата на един отбор се разчете правилно и подобен тип подготовка приключи около 2 седмици преди състезание, се очаква сериозен пик в представянето. Подобен ефект търсят и останалите отбори, които през последния месец тренират безкомпромисно на разположената на 2050 метра над морското равнище база. Сред тях са руски биатлонисти и параолимпийци, както и отборът по борба на Конго.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички