Владо Николов вдъхнови България за обрат и първа победа в Световната лига


Владо Николов вдъхнови България за обрат и първа победа в Световната лига

1233 0

Българският национален отбор по волейбол записа невероятен обрат от 0:2 до 3:2 (21:25, 23:25, 25:23, 25:14, 15:6) над Канада във втори мач между двата отбора в Ботевград от турнира Световна лига.

Първият сет "кленовите листа" изиграха тактически отлично, като дирижираха темпото в мача, а силните сервиси на Шмит позволиха на разликата да нарасне до 4 точки в края на гейма - 12:25.

В следващата част "лъвовете" показаха други лице, а и атаката на Владо Николов вървеше. Националите ни водеха с 22:19 и се очакваше да затворят част, но в следващите минути успяха да запишат едва 1 точки срещу 6 за Канада - 23:25 и 0:2.

Българите се отпушиха в следващия гейм и отново дръпнаха с три точки - 20:17. При 24:23 нов обрат на Канада не бе осъществен заради Николов, който със силна атака от зона 2 не позволи това - 25:23.

Това вдъхнови "лъвовете", които не оставиха нито капка шанс на Канада и се добраха до тайбрек, след като опустошиха съперника за 25:14.

В решаващата част България поведе с категоричното 5:0, а с голяма заслуга за това беше блокадата на Виктор Йосифов, който беше непробиваем в тези минути. С атаки на Пенчев и Николов разликата се запази за 8:3, а блок на Тодоров направи резултата 9:3. Българите методично запазиха аванса си с уникална игра на Владо Николов, а крайният резултат 15:9 беше фиксиран именно от диагонала - 3:2 за България.

Именно неостаряващият капитан на националите беше най-резултатен в мача, след като беше безгрешен в последните 3 гейма и завърши с 25 точки.  С толкова се отчете и Тодор Алексиев.

Иначе България доминираше във всички показатели - нападение (60 срещу 56 успешни атаки), блокада (16 срещу 7), асове (9 срещу 1). Българите допуснаха и няколко грешки повече.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички