Слаб старт за България в Световната лига по волейбол


Слаб старт за България в Световната лига по волейбол

17087 0

Българският национален отбор по волейбол започна със загуба участието си в тазгодишното издание на Световната лига.

Днес "трикольорите" се изправиха срещу Канада и загубиха с 1:3 (20:25, 19:25, 25:22, 21:25) в първия си домакински двубой в "Арена Ботевград". В залата присъстваха около 2 500 фенове на волейбола.

В първите два гейма възпитаниците на Пламен Константинов не успяха да влязат добре, като допускаха твърде много грешно и логично загубиха след 20:25 и 19:25.

Последваха обаче силни моменти в нападение за "лъвовете", които в следващите два гейма играха с Георги Братоев като разпределител, след като на този пост почна Агонцев.

Българите успяха да се задържат в третия сет и в решаващия момент дръпнаха с 1-2 точки срещу "кленовите листа". Блокада на Алексиев пък затвори частта при 25:22.

Двата тима вървяха ръка за ръка до 18:18, когато сервисите на Шмид решиха всичко в мача. Той записа два аса, а след нов тежък сервис "лъвовете" заложиха на атака през центъра, уловена от блокадата на съперника - 18:21. Канада задържа разликата до края на гейма и спечели мача с 1:3 (21:25 в последната част).

Двата отбора записаха сходни показатели в мача, но всичко беше решено от блокадата на Канада, която записа 14 точки срещу едва 8 за българите. Момчетата на Пламен Константинов допускаха и повече грешки в мача (24 срещу 20).

Владимир Николов - неостаряващият капитан на националите, беше най-резултатен за нашия тим с 20 точки (18 точки в нападение, 2 от блокада), а единствен Теодор Тодоров мина прага от 10 точки от останалите играчи (11).

Гавин Шмид беше най-добър за Канада с 26 точки. Следващият двубой е утре отново в "Арена Ботевград".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички