Владо Николов става първи помощник на Пранди в националния тим?


Владо Николов става първи помощник на Пранди в националния тим?
Снимка: levskivc.bg

4105 0

Президентът и треньор на Левски Владимир Николов ще влезе в щаба на националния селекционер Силвано Пранди. Той ще стане негов първи помощник, съобщава "La Gazzetta dello Sport". Пранди бе треньор на Николов в близкото минало, а сега легендата на българския волейбол ще помага на италианеца в работата му с националите.

Вероятно назначението на Николов, което все още не е факт, ще дойде заради неубедителното представяне на представителния тим на България на последния голям турнир по волейбол - Лигата на нациите. "Лъвовете" записаха едва 5 победи в 15 мача и трудно успяха да запазят мястото си в Лигата и догодина.

Междувременно Пранди изненада спортната общественост с последното си решение. Той не включи в състава за олимпийската квалификация шестима от най-опитните ни състезатели - Валентин и Георги Братоеви, центровете Николай Николов и Теодор Тодоров, диагоналът Николай Учиков и либерото Владислав Иванов. А това е може би най-важното състезание в четиригодишния цикъл.

"Важно е тези шестима волейболисти, които съм избрал за конкретния мач за олимпийската квалификация да са готови, а не колко дълга ще е резервната скамейка", коментира италианският треньор. По-рано звездата на отбора ни Цветан Соколов обяви класирането на Олимпиадата за най-важната цел на тима. Подробности вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички