Силвано Пранди ще разчита на най-добрите си играчи за мачовете в Пловдив


Силвано Пранди ще разчита на най-добрите си играчи за мачовете в Пловдив
Снимка: https://www.volleyball.world/en/vnl

1481 0

Националният отбор по волейбол на България ще има тежката задача да си спечели място за участие на Олимпийските игри в Токио през 2020 година. Тимът ни ще бъде домакин на турнира от 9 до 11 август във Варна, като съперници на тима ни ще бъдат Египет, Пуерто Рико и Бразилия.

Преди това обаче "лъвовете" имат да изиграят последните си три мача от тазгодишното издание на турнира Лига на нациите. До момента треньорът Силвано Пранди разчиташе предимно на младите ни таланти в спорта за срещите в Аржентина, Китай, Варна и Бразилия. Следващият уикенд обаче "трикольорите" ще дебютират в пловдивската зала "Колодрума", като там ще пристигнат и три от най-силните отбори в тазгодишното издание на надпреварата - Сърбия, Иран и САЩ. 

Точно за тези срещи Пранди е взел решението да разчита на най-добрия състав, с който разполага. Към тима вече се присъедини клубния шампион на Италия и Европа Цветан Соколов, който игра в последните два уикенда, а освен него ще видим на полето още капитанът Виктор Йосифов, Николай Николов и Теодор Салпаров, обявиха от Нова Телевизия. 

До момента в турнира Лига на нациите България е с актив от четири победи и осем загуби. Това отрежда на отбора 12-а позиция в класирането, което за момента ни запазва мястото сред най-добрите и за следващата година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички