Вече е ясно коя телевизия ще излъчи мачовете на България от Европейското първенство по волейбол!


Вече е ясно коя телевизия ще излъчи мачовете на България от Европейското първенство по волейбол!
Снимка: volleyballworld.com

14634 0

Изпълненото със спортни емоции лято на 2021 г. далеч не е приключило и тепърва ще станем свидетели на Европейското първенство по волейбол, в което участие ще вземат и мъжкият и женският национален отбор на България.

Национален отбор - мъже

Първенството за тях ще започне на 1 септември (сряда) и ще продължи до 19 септември (неделя). Въпреки че "лъвовете" записаха 13 загуби в Лигата на нациите през юни, сега предимно младият състав на България е амбициран да покаже, че е успял да натрупа ценен опит и няма да бъде боксова круша на Евроволей 2021.

Шампионатът на Стария континент ще се проведе в 4 държави - Полша, Чехия, Естония и Финландия. В него участие ще вземат общо 24 отбора, които ще бъдат разделени в четири групи от по 6 тима.

ГРУПАТА НА БЪЛГАРИЯ

"Лъвовете" са в компанията на Чехия, Италия, Словения, Беларус и Черна гора, като всичките им мачове ще се изиграят в страната-домакин Чехия. Напред към 1/8-финалите продължават първите 4 отбора от всяка група.

Първият мач на националите ни е на 3 септември срещу Черна гора, а след това са срещите с Чехия (05.09), Италия (06.09), Словения (07.09) и Беларус (09.09). 

Национален отбор - жени

Първенството за тях ще се проведе от 18 август (сряда) до 4 септември (събота). България ще бъде една от четирите държави-домакини, заедно със Сърбия, Хърватия и Румъния.

ГРУПАТА НА БЪЛГАРИЯ

Българските "лъвици" са в компанията на Полша, Германия, Испания, Чехия и Гърция. Всички мачове на България от груповата фаза ще се играят в пловдивската зала "Колодрума", а тя ще приеме и четири мача от 1/8-финалите и два от 1/4-финалната фаза. Регламентът е същият като при мъжете - напред продължават първите 4 отбора от всяка група!

Първият мач на нашите момичета ще бъде още на 18 август, когато тимът ще посрещне Гърция. На 21 август е срещата с Испания, а на следващия ден тази с Германия. На 24 и 25 август са последните двубои от груповата фаза, съответно срещу Чехия и Полша!

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ЕВРОВОЛЕЙ 2021?

Всички мачове на мъжкия и женския ни национален отбор по волейбол ще бъдат излъчени в канала на А1 - "Max Sport", както и в ефира на "Ринг ТВ". В SportLive.bg пък ще можете да следите всичко най-интересно около участието на "трикольорите" на Европейското първенство по волейбол!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички