Шампионът Рузие: Хич не разбирам как бихме България


Шампионът Рузие: Хич не разбирам как бихме България

1645 0

Диагоналът на Франция Антонен Рузие бе поредният волейболист, който похвали българския национален отбор за представянето му на Евроволей 2015. "Лъвовете" загубиха на полуфинал от французите и завършиха четвърти на шампионата. "Петлите" пък спечелиха европейското злато.

"Най-трудният ни мач на Евроволей бе срещу България. Аз изобщо не разбирам как го спечелихме", заяви Рузие, цитиран от World of volley.

Той също така възропта срещу регламента за участие на олимпийските игри.

"Не разбирам как е възможно такова нещо - победителят в най-големия континентален турнир не се класира директно на Олимпийските игри. Мисля, че това е въпрос на пари. Даже съм уверен в това. Във всеки друг колективен вид спорт шампионът на Европа се класира за Олимпиадата. Разстроен съм от този факт, защото тепърва сега ни предстои да се борим за това право през януари с най-добрите осем отбора в Европа и този турнир ще бъде много по-тежък от европейското първенство", добавя най-полезният играч на изминалата надпревара.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички