Половин милион евро за отборите от топ 4 на Евроволей 2015 за мъже и жени


Половин милион евро за отборите от топ 4 на Евроволей 2015 за мъже и жени

1025 0

Предстоящите Европейски първенства по волейбол за мъже и жени се очакват с голям интерес, не само в страните, които ще участват на двата шампионата, но и в цяла Европа и други континенти. Срещите от надпреварите, домакини на които са Белгия и Холандия (Евроволей 2015 за жени) от 26 септември до 4 октомври и България и Италия (Евроволей 2015 за мъже) от 9 до 18 октомври, ще се излъчват в над 128 държави.

Друг интересен факт е, че освен за място на подиума и така ценните точки за ранглистата, които могат да отворят широко вратите за някои отбори към Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 година, първите 4 тима от двата турнира, за втори път в историята, ще бъдат възнаградени с парични награди от телевизионните права.

Общата сума, която ще си разделят тимовете от първо до четвърто място е 250 000 евро. От тях 120 000 евро ще отидат за бъдещите шампиони на Европа. Наградният фонд бележи голям ръст в сравnение с 2013 година, когато надпреварата при мъжете се проведе в Германия и Дания, а златният медалист си тръгна с чек за 75 000 евро.

Сребърният и бронзовият медалист тази година ще получат съответно по 70 000 и 40 000 евро, а за завършилия на 4-о място отбор ще остане утешителната награда от 20 000 евро. Общият награден фонд за това Европейско е увеличен с точно 100 000 евро, след като на шампионата през 2013 година той бе 150 000 евро. По този начин CEV (Европейската конфедерация по волейбол) продължава със своите усилия да се отблагодари на всички федерации, състезатели и треньорски щабове за техния принос в популяризирането на любимата игра.

„Това е едва вторият път в историята на Европейските първенства, в който ще имаме награден фонд за първите 4 отбора“, заяви президентът на CEV Андре Майер. „По този начин искаме да наградим топ отборите и най-добрите състезатели в Европа за техните усилия и бъдещия им принос към развитието на играта. Днешните шампиони са модели за подражание и изиграват основна роля за вдъхновяването на стотици, а може би и хиляди деца в цяла Европа, които започват да играят волейбол и откриват неповторимия дух на нашия спорт. Гледам напред към две незабравими волейболни събития и пожелавам успех на всички участници“, завърши Майер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички