Решението за подмладяване на "лъвовете" е аматьорско, смята Стойчев


Решението за подмладяване на "лъвовете" е аматьорско, смята Стойчев
Снимка: БГНЕС

1169 0

Радостин Стойчев и Матей Казийски откриха академията за волейбол, която обещаха още през 2012 година. По време на откриването обаче основна тема на дискусия беше националния отбор по волейбол, който не успя да се класира за Олимпийските игри в Рио де Женейро през лятото. Стойчев коментира, че пътищата му с отбора са много различни и той би направил много различни неща за разлика от Пламен Константинов.

"Пътищата ми с националния отбор са абсолютно разнопосочни и няма как да мечтая за успехи с него. Моята позиция отдавна се знае и не искам да се връщам към стари неща и да използвам резултатите от последното първенство”, каза треньорът на италианския Тренто Радостин Стойчев пред Нова телевизия.

"Хората не трябва да остават заблудени, че е било лесно и че е било по възможностите на българския отбор да се класира. Да шансове имахме, но не ги оползотворихме".

Стойчев коментира и идеята на Пламен Константинов за подмладяване на отбора и индиректно го нарече "аматьорско".

"Когато чуете, че един треньор или специалист ви говори за подмладяване, значи не си разбира от работата. Треньорът трябва да дава спортни аргументи на състезателите как да си свършват работата. Много е лесно да се каже, че ще се подмладява. Не може националният отбор да се подмладява. Не смятам, че решението е да се зачеркват състезатели с качества, важно е да бъдат включвани и млади играчи, но генерално подмладяване е аматьорско".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички