Радо Стойчев за "нелигитимната" ни федерация и гражданското общество у нас


Радо Стойчев за "нелигитимната" ни федерация и гражданското общество у нас
Снимка: БГНЕС

1363 0

Старши-треньор №1 в Италия Радостин Стойчев за пореден път изрази ясната си позиция срещу Българска федерация волейбол, която дори беше обявена за нелигитимна от българския съд.

"Това е парадокс, който виждаме много често в родната действителност. Вълнува ме безпринципния начин на управление на федерацията от години. Позицията ми е абсолютно непроменена към тези хора. Вчера за пореден път бях възмутен, когато един от членовете на УС заяви, че решението на съда няма значение. Такива неща стават само в България", категоричен е Стойчев.

Един от най-добрите треньори в света е убеден, че гражданското общество в България вече е загубило своите морални норми. Също така той изрази позиция, че будните хора у нас не трябва да спират да се борят срещу статуквото.

"Нашето общество отдавна е загубило всякакви морални норми. То трябва да служи за въпроси, които не се отнасят към съда, но имат аморален характер. То трябва да ги посочва и заклеймява. Това е действащ процес в Европа. У нас не съществува. Хора с по-изразена гражданска позиция почти нямат шанс в България, но това не означава, че трябва да се отказват".

Стойчев сподели и причината да не поеме италианския национален отбор по волейбол, само няколко месеца преди Европейското първенство по волейбол.

"Няма да поема италианския национален отбор. Към настоящия момент пред тима на Италия има съвсем кратко време за подготовка за следващите състезания, така че каквато и да е било смяна на треньора е много сложна. Човекът, който дойде на мястото ма Мауро Беруто няма да има време за подготовка. На мен неподготвените неща не ми харесват. Логичният избор е да назначат на този пост сегашния помощник-треньор".

В заключение Радостин Стойчев сподели мнението си за предстоящото Европейско в България и Италия. Той смята, че силите са изключително изравнение и е убеден, че родните "лъвове" могат да достигнат до медалите.

"Ако трябва да определя ситуацията в европейския волейбол към този момент като външен зрител, смятам че това Европейско първенство ще бъде с изключително изравнени възможности без ясен фаворит. Въпреки добрите игри на Франция в последната Световна лига има и други отбори като Русия, Полша, Италия и Сърбия, които имат своите възможности. В това число и България като домакин. Имаме реални шансове да пробием до медалите. Това зависи до голяма степен и до бъдещата подготовка. Искрено се надявам всичко да мине добре и да успеем", сподели още Стойчев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички