Радо Стойчев: Може да участвам на Олимпийските игри с някой друг отбор


Радо Стойчев: Може да участвам на Олимпийските игри с някой друг отбор
Снимка: БГНЕС

1174 0

Бившият треньор на националния отбор по волейбол на България Радостин Стойчев сподели очакванията си за предстоящото Европейско първенство, на което страната ни е домакин. Пред Дарик радио той разкри още, че за момента няма да поема националния отбор на Италия, но не изключи възможността да води друг национален отбор по време на Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

"Аз смятам, че предстоящото Европейско първенство ще бъде доста изравнено като възможности и битката ще се води между няколко отбора. В това число слагам и България, въпреки неособено убедителното представяне миналата година и редуването на добри и нетолкова добри мачове в Световната лига през тази", заяви Стойчев.

"Но аз мисля, че България има реални шансове при добра подготовка и добро стечение на обстоятелствата в турнир като този да си пробие път до призовите места. Това, че винаги в групите има по-силни и по-слаби отбори може да ни помогне и се надявам да се възползваме от тази възможност като домакини. Това е страхотен шанс за медал", добави още той. 

Наставникът на Тренто коментира и основните конкурентите на България за медалите на предстоящото Европейско първенство, което ще се проведе от 9-и до 18-и октомври тази година.

"Франция не само спечели Световната лига, но го спечели с приятен за гледане волейбол. Със сигурност те ще бъдат между претендентите, но в никакъв случай не бих подценил останалите. Интересно е да се види дали ще се върнат изгонените в Италия. Русия със сигурност ще реагира и това вече се видя със смяната на треньора и поканата към някои от по-опитните състезатели да се завърнат. Така че те ще са с различен облик. Полша, макар че отстъпва от нивото си, също ще има аргументи. А Сърбия показа, че дори като не я слагат в сметките, стига до финал. Това са моите фаворити, включително и България, разбира се", заяви той.

Относно слуховете, че бившият селекционер на България ще поеме италианският национален отбор, самият Стойчев сподели:

"Ако ме питате дали ще поема италианския отбор, няма нищо сериозно по тази тема, така че аз съм спокоен и съм концентриран върху работата ми в Тренто. А това, какво коментират хората в Италия, е нещо нормално, защото те са свикнали отборът им да има успехи и да е на високо ниво и затова търсят някакви алтернативи. Нормално е името ми да се свързва с този пост, защото от доста време съм в Италия и нашият отбор печели и сигурно от там идват всички тези дискусии, но те нямат основание в момента."

"Безспорно Олимпийските игри за всички са една голяма цел и това беше моя мечта - да участвам там с България. След като това е невъзможна мечта, може да участвам с някой друг отбор", завърши Стойчев.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички