Първо в Sportline: Гибона чака спонсор, за да каже "да" на Губерния


Първо в Sportline: Гибона чака спонсор, за да каже "да" на Губерния
Снимка: Getty Images/Guliver

1490 0

Слекционерът на националите ни по волейбол Пламен Константинов - Гибона чака появата на мощен спонсор, за да поднови договора си с руския Губерния. Това става ясно от интервю на бившият национал в интервю за руското издание Р-Сторт.

"Своето бъдеще не обсъждам. Винаги съм казвал, че съм тук, за да помогна за изграждането на нещо сериозно. Смятам, че през последните три години успяхме да постигнем резултати, каквито в други отбори не са успели за 20 години. Отворен съм за разговори, но не виждам промените, които бих искал да видя", обяви той.

В средата на април се появи информация, че Гибона по всяка вероятност ще напусне клубния си отбор Губерния (Нижний Новгород). Причината - безпаричие. Оказа се, че за последните две години треньорът е получил едва три от полагащите му се заплати. За финансовите проблеми на тима стана ясно около Нова година, когато започнаха да напускат хора от щаба на Пламен, а играчите заплашиха с бойкот. Тогава губернаторът на региона пое ангажимент да се погрижи за преодоляване на проблемите, но явно усилията му не са дали резултат. Губерния завърши 7-и в изключително конкурентното руско първенство, а преди година тимът игра финал във втория по сила евротурнир - за купата на CEV, но загуби със златен гейм от Пари Волей.

"За следващият сезон виждам два варианта. Или ще имаме евтин отбор със свои кадри, чиято цел ще е да се запази мястото на отбора в елита. Или ако се намери начин за допълнително финансиране, може да се изгради отбор, който да играе в плейофите и там да се бори за участие в евротурнирите. Но това ще бъде много сложно, като се има предвид дълговете на клуба, които трябва да се плащат. Не изключвам да сме принудени да направим крачка назад, а после две напред. Първото нещо е да възстановим доверието в клуба на играчи и агенти. Без това няма как да направим добър тим. Естествено, ако се намери голям спонсор, който може да обезпечи удвояване на бюджета, тогава вече може да се разговаря за вариант да атакуваме първата четворка, но засега това изглежда в сферата на фантастиката, каза още Гибона.

"В края на редовния сезон Губерня игра силно, но в плейофите не показа това, което се очакваше от отбора. Смятам, че момчетата вече мислеха задачата си за изпълнена. Не всички, разбира се. Но все пак не трябва да забравяме за трудностите, които имахме по време на сезона. След като се отървахме от плей-аута, някои момчета си казаха: „Достатъчно, повече за обещание не искам да играя“, разкри той.

Пламен говори и за националния тим. "Предстои много тежко лято. Ще играем във втора група на Световната лига, но решителните мачове ще са в България и имаме шанс да влезем във финалите на елитната група. Освен това ще се проведат първите европейски игри в Баку, които са по същото време. И през октомври сме домакини, заедно с Италия на европейското първенство. Искам да се представим добре пред родна публика. Като цяло графикът е много наситен", смята той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички