3 заплати за 2 години отказват Гибона от Губерния


3 заплати за 2 години отказват Гибона от Губерния
Снимка: FIVB

1250 0

Пламен Константинов-Гибона най-вероятно ще напусне руския клубен отбор Губерния (Нижний Новгород), който води три сезона. Причината е, че за последните две години националният ни селекционер е получил само 3 заплати.

За финансовите проблеми на тима стана ясно още преди Нова година, когато започнаха да напускат хора от треньорския щаб. Тогава обаче губернаторът на Нижний Новгород пое ангажимент да подпомогне състава, но явно неговите усилия не са дали резултат, пише "Преса".

Този сезон Гибона изведе Губерния до седмо място в първенството на Русия, а преди година отборът игра финал във втория по сила европейски турнир за купата на Европейската конфедерация, но загуби след златен гейм от Пари волей.

Очаква се Константинов да събере националите на 4 май на лагер в София. Днес трябва да стане ясен и треньорът на втория отбор, който ще представя страната ни на първите европейски олимпийски игри в Баку (12-28 юни). Спрягат се Николай Желязков, който води Нефтохимик 2010, както и Мирослав Живков, наставник на Добруджа 07. Третият специалист, попаднал в сметките на федерацията - Георги Петров, има ангажименти, но ще се присъедини към щаба на националите за европейското първенство в София и Варна през октомври. Очаква се Петров да стане помощник-треньор на Пламен Константинов.

България е домакин на шампионата на Стария континент заедно с Италия. С "адзурите" страната ни кандидатства съвместно и за организацията на световното първенство през 2018 г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички