Пранди: Цветан Соколов е новият капитан на националния отбор


Пранди: Цветан Соколов е новият капитан на националния отбор
Снимка: Cev.lu

2308 0

Новият капитан на националния отбор по волейбол се казва Цветан Соколов. Това обяви селекционерът Силвано Пранди в интервю за „България днес“.

72-годишният италиански наставник разкри дали смята да използва млади таланти в предстоящите мачове на тима. „Ще използвам най-добрите български волейболисти. Ще пробвам и нови имена, а те обикновено са по-млади момчета. Знаете, че от тима се отказаха Виктор Йосифов и Теодор Салпаров. Вече имаме нов капитан. Това е Цветан Соколов. Имаме и опитни момчета като Сеганов, Георги Братоев, Тодор Скримов. Всеки ще получи своята възможност."

"Играчите са много са мотивирани. Имат огромно желание да играят волейбол, след като три и повече месеца не можеха да практикуват. Сега основната ни цел е да работим за физика с тях. Те имат нужда да възстановят мускулната маса след дългата пауза. Освен това работим за сработването на тима. През този период ще имаме възможност да вложим пет седмици за техника и две седмици само за физика. Първата ни цел е европейската квалификация в Израел през януари“, заяви италианецът.

Пранди коментира и първия случай с коронавирус в националния отбор. „Много е трудно. Всички, които пристигнаха на лагера, бяха тествани. Дори и при най-малките симптоми се вземат мерки. Но ние сме в контакт и с външни хора в София. Няма гаранция.“

А ето кой волейболист от националния отбор е дал положителна проба за коронавирус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички