Силвано Пранди: На Любо Ганев съм бил треньор, сега той ми е президент


Силвано Пранди: На Любо Ганев съм бил треньор, сега той ми е президент

476 0

Силвано Пранди обяви, че ще работи с националния отбор на България в продължение на следващите две или три години. Професора призна, че все още няма договор с родната федерация, но вече се е разбрал да остане начело на представителния ни тим. Както е известно, в четвъртък той бе утвърден начело на България, като ще подължи да води националите заедно с Николай Желязков.

"Чувствам се перфектно. Трудно е да се предвиди сега, но имам гарантирани още 2 или може би дори 3 години начело на националния отбор на България, както и още 2 години в Шомон. Да си с двойна работа е много интересно, защото е сигурно, че никога не ти е скучно. Свикнал съм с този ритъм", сподели 72-годишният Пранди в интервю за италианския Dallarivolley.com.

Той коментира и отношенията си с Любо Ганев: "Ситуацията е много куриозна. На Ганев съм му бил треньор, сега той ми е президент. Това е животът. Бяхме в Кунео, след което аз го изгоних от отбора за негово огромно съжаление. Тогава решението беше мое да го освободим."

"Исках да налагам Рафа Паскуал, който за мен беше бъдещето на неговия пост. Може би е било 1995 година. Отидох лично в един немски град да му кажа, че се разделяме. Трябваше да бъде очи в очи, защото Любо беше личност, която не заслужаваше да си тръгне по телефона. Сега първото нещо, което той направи като президент, беше да ми се обади и да ми каже, че иска да продължат с мен начело на националния отбор. Не се класирахме на олимпиадата, но играхме много добре в квалификациите", допълни Пранди.

Пранди ще работи с Николай Желязков като помощник. Идеята е настоящият треньор на шампиона Нефтохимик да оглави тима през 2022-а за световното първенство в Русия. По думите на Професора обаче изглежда, че той може да остане и за този шампионат.

А каква е целта пред мъжкия национален отбор в близко бъдеще - четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Амос Юга - футболистът-пощальон, на чиято мечта попречи Юмтити от Барселона

ЦСКА отново привлече интересни играчи, като на фокуса ни е френският халф Амос Юга. Кариерата му е изпълнена...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама