Пламен скочи на ФИВБ заради картотеките за световното


Пламен скочи на ФИВБ заради картотеките за световното
Снимка: БГНЕС

1080 0

Пламен Константинов се вбеси на ръководството на Международната федерация по волейбол (ФИВБ) заради промените в последния момент, които се опитва да наложи по отношение на броя на картотекираните състезатели за световното първенство.

"Има неясноти в правилника на Международната федерация. От това, което ни е изпратено, излиза, че можем да картотекираме 14 състезатели с 2 либера. И това го пише за всеки мач, обясни той. - Сега има някаква комуникация, която е дошла в последния момент – днес и с Резенде (б.р. Бруно Резенде, селекционерът на Бразилия) говорих – че може да има някаква промяна и да са само 12 за всеки мач. Трябва да разберем в каква конфигурация можем да картотекираме 14-те състезатели, за да решим кой да пишем. Тези промени, които в последния момент се правят от Световната федерация, за мен са идиотизъм. Казвам го напълно официално – да отидеш с 14 играча и да не можеш да ги ползваш. Това е Световно първенство, не е Олимпиада, за да правим икономия – с по-малко състезатели да се съберат в олимпийското село. Това е най-големият форум и за мен е идиотизъм, да не можеш да картотекираш. Каква е разликата да картотекираш 14, а да ползваш по 12 във всеки мач?".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички