Пламен Константинов: Гоним полуфиналите


Пламен Константинов: Гоним полуфиналите

1426 0

"Групата ни е тежка, но в крайна сметка сме домакини и ще трябва да се възползваме от това предимство. Надявам се да видя България във финалната четворка. Ако достигнем дотам, тогава може и Господ да е българин", обяви селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов след тегленето на жребия за Евро 2015. Той не изключи варианта Матей Казийски да се завърне в националния отбор.

"Домакини сме и трябва да се възползваме от това предимство. Имаме да си връщаме на германците. Последните години двубоите между България и Германия бяха доста оспорвани“, каза треньорът.

Той очаква да се завърнат контузените през миналото лято Николай Николов и Виктор Йосифов, както и Владимир Николов.

"Аз решавам кой ще бъде повикан в националния отбор. Никой не може да ми се намеси в работата. Матей е все още вариант, независимо от всичко изказано досега. Предстоят ни разговори. Владо Николов също влиза в списъка ми“, каза той и допълни, че тази година съставът ще изглежда по-различно с оглед завръщането на Виктор Йосифов и Ники Николов.

Константинов е настоял мачовете на България да се играят в софийската „Арена Армеец“.

Бил е съгласен срещите от груповата фаза да бъдат във Варна, но не е одобрил факта, че за четвъртфинала отборът ще трябва да пътува за София.

Трябва да се проведе разговор с федерацията за приоритетите пред отбора, както и за избора на втори треньор.

"Програмата ни това лято налага сформирането на два отбора. Единият ще е част от Световната лига – група 2 и един, който ще е част от европейските игри в Баку. За това ще се наложи и договаряне на втори треньор и допълнителни хора в щабовете. Наложително е по-разширен състав от треньори. Аз ще работя там, където ще се придаде тежест на участието ни", сподели Константинов.

"Поех риска, когато застанах начело на отбора през миналата година, но има какво да дам и да работим заедно върху това, че да видя България да играе по начина, по който искам – с моите виждания, с подобрение на силните ни страни", каза още Пламен Константинов.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички