Матей Казийски за националния отбор: Минала работа


Матей Казийски за националния отбор: Минала работа
Снимка: БГНЕС

1888 0

Най-добрият български волейболист и една от световните звезди в спорта Матей Казийски сложи окончателен край на възможността да се завърне в националния отбор по волейбол на страната.

Както е известно, през лятото на 2012 година той отказа да представлява България, след като беше уволнен Радостин Стойчев, заявявайки категорично, че волейболът в България има нужда от сериозна управленска промяна.

Това обаче не се случи, а Казийски така и не се завърна в отбора. В интервю за TV7 той обясни, че е имал вариант и е разговарял с Пламен Константинов за завръщането си. Двамата обаче са се разминали сериозно в представите си, като настоящият селекционер го е искал в отбора си още през миналото лято, докато Казийски е смятал, че най-добрият вариант е Евро 2015 в България.

"Наистина имаше един момент, когато се бях замислил над такава възможност и бяхме седнали да поговорим. Говорихме доста и с Пламен Константинов, и със секретаря на федерацията. Дълги разговори, които обаче не доведоха до нищо в крайна сметка.

Единственото, което се получи е страшно разминаване в разбирането за това какво си казахме, защото и на двамата аз обясних много ясно, че за тогавашните финали няма шанс да се върна, защото нито аз съм готов, нито има време да се подготвя. В последствие обаче на официалната пресконференция те заявиха, че очакват едва ли не всеки един момент да им отговоря положително и тогава разбрах, че говорим на различен език и няма защо да продължаваме да говорим в тази насока.

Към момента вече ситуацията с националния отбор е затворена страница и им пожелавам успех на момчетата", сподели Казийски, който допълни, че е искал да се завърне най-вече заради носталгията, но вече е свършено с кариерата му като национален състезател.

"Честно казано носталгия и желание да направя още нещо с българския национален отбор. Според мен имам още сили да понаправя, но както вече казах – минала работа", сподели още Казийски. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички