Нефтохимик отстрани ЦСКА в петгеймова драма за Купата


Нефтохимик отстрани ЦСКА в петгеймова драма за Купата
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1015 0

Отборът на Нефтохимик 2010 (Бургас) продължава към полуфиналите в турнира за Купата на България при мъжете. Шампионите надиграха ЦСКА с 3:2 (17:25, 25:22, 25:21, 25:27, 15:11) в изключително зрелищен двубой от 1/4-финалите на надпреварата, който се игра в зала "Васил Левски" в Пазарджик.

По този начин Нефтохимик, който е актуалният носител на Купата, продължава защитата на трофея. В събота, 12 януари, волейболистите на Найден Найденов, се изправят срещу Добруджа в спор за място на финала, а двубоят е от 15:30 ч. В състава на "армейците" изненади нямаше. За Нефтохимик не игра националът Теодор Тодоров заради травма.

Двубоят предложи много емоции и равностойност, като след размяна на геймове достигна до пета решителна част. В тайбрека интригата продължи, като играта беше точка за точка до равенството 8:8. В този момент Нефтохимик взе аванс от 11:9 след ас на Георги Петров, а малко по-късно поведе с 12:9. Това бе достатъчно за бургазлии, които пречупиха съперника и се поздравиха с крайния успех.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички