Нефтохимик 2010 спечели петата си Купа на България по волейбол


Нефтохимик 2010 спечели петата си Купа на България по волейбол
Снимка: Lap.bg

1241 0

След като Марица Пловдив спечели Купата на България по волейбол за жени, същото стори и Нефтохимик 2010 в надпреварата при мъжете. Мачът бе изключително оспорван и дори се стигна до решителен пети гейм, но Нефтохимик успя да го спечели и така се реваншира на феновете си за загубения през миналата година финал от Хебър.

Нефтохимик 2010 спечели първия гейм в мача с 25:21, но Добруджа успя бързо да отговори и след оспорван втори гейм, завършил 25:23, резултатът беше изравнен - 1:1 гейма.

Следващите два гейма бяха огледални на първите два. Нефтохимик отново поведе с 2:1 след 25:21 в третата част, но Добруджа се пребори в четвъртия гейм и отново изравни резултата след 25:23. Така спорът за Купата на България остана да се реши в тайбрек.

В него волейболистите на Нефтохимик набързо поведоха с 4:1, а след това и с 10:5 и до края на гейма не срещнаха особени проблеми да затворят мача с 15:11. Така бургазлии станаха новите носители на Купата на България за пети път в историята си.

А какво сътвори вчера в Евролигата Александър Везенков, можете да прочетете ТУК.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички