Изумителен! Александър Везенков подпали Евролигата с 31 точки и победен кош за Олимпиакос (ВИДЕО)


Изумителен! Александър Везенков подпали Евролигата с 31 точки и победен кош за Олимпиакос (ВИДЕО)
Снимка: Ilian Telkedjiev / LAP

2209 0

Истински фурор направи с представянето си Александър Везенков в четвъртък вечер в Евролигата. Българското крило изигра най-добрия си мач в най-добрия европейски клубен турнир и собственоръчно изкова успеха на своя Олимпиакос срещу АЛБА Берлин с 84:80.

Бившият играч на Барселона, който беше избран в драфта на НБА от Бруклин Нетс преди няколко години, закова 31 точки и записа коефициент на полезно действие от изумителните 41 пункта, а във финалните акорди на срещата отказа германския отбор от обрат.

Въпреки че водеше почти през целия двубой, Олимпиакос бе близо до това да изпусне победата, след като домакините губеха с 12 точки в средата на последната четвърт, но стопиха пасива си само до 1 точка при 78:79. Тогава избухна Сашо Везенков, който закова страхотна тройка 15 секунди преди края, за да направи разликата 4 точки. Секунда преди края пък той демонстрира и спокойна ръка, вкарвайки 2 поредни наказателни удара, за да узакони триумфа на своите.

Приносът на Везенков не се ограничи само до това да подпали коша на домакините в "Мерцедес Бенц Арена", като изкова и дабъл-дабъл с 10 борби, а към тях добави още 3 откраднати топки и един чадър, дошъл в ключов момент в последната минута на мача. Той вкара 4 от 9 опита за 2 точки, записа 6 от 7 точни стрелби от тройката и 5 от 5 от фаулове.

Припомняме, че Александър Везенков вече е собственост на друг отбор в НБА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички