Набързо и без спечелен гейм: България с 6-а загуба от 7 мача - доближаваме последното място


Набързо и без спечелен гейм: България с 6-а загуба от 7 мача - доближаваме последното място
Снимка: Българска федерация по волейбол

2264 0

Националният отбор по волейбол на България записа шеста загуба в седмия си мач на тазгодишното издание на Лигата на нациите. Този път "лъвовете" допуснаха поражение от Аржентина с 0:3 гейма (18:25, 21:25, 22:25 в отделните части).

Така България остава на 12-а позиция в подреждането с 5 точки. Представителният ни отбор има една победа и шест поражения с геймова разлика от 8:18. Първи в подреждането остава съставът на Япония, който е безгрешен - 7 победи от 7 мача, като само един успех е донесъл 2, а не 3 точки (трудната победа с 3:2 срещу Бразилия преди часове).

Последният мач от този цикъл за "лъвовете" е срещу Куба (25.06). След прекъсване пък предстоят и последните 4 срещи от Лигата на нациите за кампанията - срещу Германия (06.07), Иран (07.07), Сърбия (08.07) и САЩ (10.07).

В края на август пък започва Европейското първенство по волейбол, което е главната цел на всички страни. Тогава се очаква и Пламен Константинов да направи някои промени в състава.

Днешният дуел с Аржентина тръгна добре за българите, които поведоха с 3:0 след добра изява на Александър Николов. Постепенно "гаучосите" изравниха, а след това и започнаха да трупат преднина, която не спря да се увеличава. В първия гейм "лъвовете" записаха най-малко точки и останаха на 18.

Във втория гейм двата отбора бяха равностойни на старта, а България дори поведе с 9:7. Резултатът постепенно бе изравнен за 13:13, а след това Аржентина отново започна да се откъсва и водеше с 23:19, като накрая ни остави на 21 точки.

В третата част пък южноамериканската страна поведе още в началото с 5:2 и не изпусна аванса си. Трябва да се отбележи, че в даден момент той бе от 21:14, като след това последваха 2 точки за Аржентина и цели 7 за България. Все пак пасивът не бе напълно заличен и "лъвовете" останаха на 22 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички