"Моето бъдеще в националния... е моето минало"


"Моето бъдеще в националния... е моето минало"
Снимка: Eurovolleyball 2015/CEV

920 0

Довечера в 18:00 часа българско време България се изправя срещу Франция в олимпийска квалификация, а това може да е последният двубой на капитана на националния отбор по волейбол Владимир Николов. Той беше категоричен след Евро 2015, че, ако "лъвовете" не се класират за Олимпиадата, той приключва кариерата си с представителния ни тим.

Той изрази надежда, че все пак срещу Франция може да се случи чудото, но е наясно, че шансовете са много малки.

"Надежди за класиране имаме, ако спечелим 3:0 двубоя срещу Франция. Това е възможно, но малко вероятно. Сериозно ли ме питашк оя причината за загубата от Русия? Причината е, че ни липсват петима играчи. Пламен Константинов се опита да направи чудеса. Той извади най-доброто, с което разполага. Пламен опита всичко", заяви капитанът на националите пред "Дарик радио".

"Контузията на Тодор Алексиев може и да е малшанс, може и да е неправилно управление. Когато той се контузи в Аржентина, продължи да играе, макар и на инжекции. Ако не беше играл, а се бе възстановил, щеше да бъде с нас на тази олимпийска квалификация. Не можем да знаем... Ники Пенчев хвана бронхопневмония – това е нещо, което не може и няма как да предвидим.

В крайна сметка и Миро Градинаров, и Методи Ананиев дадоха каквото могат. Ние сме малка държава, с малки волейболни аргументи и когато ни липсват основни фигури, няма с какво да ги компенсираме", каза още Николов.

Той коментира, че ако отборът отпадне от турнира в Берлин, това ще е последният му мач за националния отбор по волейбол.

„Моето бъдеще в националния отбор... е моето минало. Ако нещата се развият логично, започва нов олимпийски цикъл и Пламен трябва да готви един нов отбор за олимпиадата в Токио. Дали мачът срещу Франция може да ми е последният, ако не се класираме? Да.

Никога не сме имали страшно много играчи, винаги сме имали малко, но на високо ниво. Първо – Цецо Соколов. Когато Цецо се оправи, моята липса от спортно-техническо естество няма да се усеща въобще. Ники Учиков също е готов, той не е много млад, но може да даде още. В следващия олимпийски цикъл може да помогне на целия отбор. Идват и някои интересни младежи, първият, който ми идва на ум, е Жани Желязков. Затова не се притеснявам за поста диагонал", допълни Николов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички