Мирослав Живков похвали "лъвчетата" за ЕвроВолей 2024, но назова и едно слабо място


Мирослав Живков похвали "лъвчетата" за ЕвроВолей 2024, но назова и едно слабо място
Снимка: Bulgarian Volleyball Federation

616 0

Треньорът на националния отбор на България по волейбол за младежи - Мирослав Живков, сподели, че е доволен от големия успех на "лъвчетата", които съумяха да се класират за ЕвроВолей 2024, след като постигнаха победи над Черна гора, Турция и Румъния.

Националният ни отбор по волейбол за младежи ще играе на Евроволей 2024

Доволният Живков

Още: Едмонд Назарян стана държавен шампион в по-тежката категория

"Изключително трудно състезание. Участваха четири равностойни отбора и всеки можеше да е краен победител. Разбира се, много сме щастливи, че квотата за европейското първенство е за България. Горд съм с момчетата! Дадоха всичко възможно. Но няма как да не откроя Симеон Николов. Нашият разпределител показа волейбол от световно ниво. Казах на всички – в един мач моментът е за един, в друг – за друг. Затова всеки трябва да преследва и да се стреми за своя шанс. Мони сега беше над всички. Неговият начален удар беше феноменален. Искам другите не само да го гонят, но и да се стремят да го задминат", сподели Живков.

Слабото място на "лъвчетата"

"И в трите мача загубихме първия гейм. Това е сигнална лампа. Най-тежко беше срещу Турция във втория. Имахме шанс по-рано да затворим двубоя. Но заради наши грешки дадохме шанс на съперника да има огромно предимство. Тогава началният удар на Николов спечели мача. Радвам се, че показахме огромен характер във важните моменти. Не забравяйте, че тези момчета тепърва прохождат в големия волейбол. Дори съм радостен, че минахме през такива етапи в мачовете и пречупвахме съперниците. Затова казвам така – представянето е страхотно, но има нужда от още много".

"Цели за европейското няма да поставям. България е волейболна нация и всички очакват възможно най-добро класиране. Нека се подготвим добре и всички състезатели са здрави. Отиваме на турнира с уважение към всеки съперник, но и с намерението да победим всеки", добави още специалистът.

Още: За отрицателно време: Виктория Томова напуска турнира в Австралия след сериозен крах

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички