Бащата на Матей потвърди Sportline: Пред завръщане е в националния


Бащата на Матей потвърди Sportline: Пред завръщане е в националния
Снимка: Getty Images/Guliver

1757 0

Шансовете на Матей Казийски да заиграе отново за България са 50/50. Това разкри бащата на най-добрия наш волейболист през последните години - Илиян, и така потвърди новината на Sportline.bg.

Посрещачът се отказа през 2012-а заради освобождаването на Радостин Стойчев като селекционер и несъгласието с работата на федерацията.

"Никога не е бил толкова близко до завръщане, разкри таткото пред "България Днес". - Да се надяваме, че ще помогне на националния тим за европейското първенство. нека видим как ще се договорят с президента на федерацията Данчо Лазаров. Всички казват, че Радо Стойчев е причината за отказването на Матей, но не е така. Синът ми има собствено виждане, Сърдит е на много хора. Те наговориха доста неща срещу него. Който мисли, че Казийски не му се играе за България - бърка. Матей иска да се случат някои работи във федерацията. Основното е добруването на детско-юношеския спорт. Не може играчите да бъдат заробвани с 15-годишни договори, а на състезателите да им вземат огромна част от техните заплати. За последно говорих с него в четвъртък. Точно отиваше да празнува трофея с Трентино".

Казийски има оферти от Япония, Южна Корея и Турция за следващия сезон. Той все още не е направил своя избор къде ще продължи кариерата си.

"При него водещото не са парите. Той си ги има достатъчно. важно е да се чувства добре", казва баща му.

Матей ще се завърне у нас след десетина дни. Очаква се тогава да се проведат възловите разговори за неговото завръщане.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички