Марица измъкна гейм от Илбанк в Анкара


Марица измъкна гейм от Илбанк в Анкара

1753 0

Марица (Пловдив) спечели първия гейм в турнира за Балканската клубна купа по волейбол за жени, но след това загуби от домакина на надпреварата Илбанк (Анкара) с 1:3 (25:23, 18:25, 20:25, 13:25).

Българските вицешампионки успяха да наложат своето темпо на игра между двете технически прекъсвания на първия гейм. Въпреки че допуснаха и доста непредизвикани грешки, те успяха да компенсират с резултатна игра – и в нападение, и на блокада, и от сервис, и спечелиха частта с 25:23.

В следващите части ефективността на атаките на Илбанк рязко се повиши, въпреки че блокадата на Марица продължи да работи много добре. Силният турски тим наложи надмощие и се поздрави с трите точки. Силвана Чаушева стана топреализатор на мача със 17 точки. По 11 точки за Марица добавиха капитанката Ана Радичева и центърът Мария Данчева, която направи цели шест от тринадесетте точкови блокади на отбора в срещата.

Днес е вторият мач от състезанието. В него Марица ще премери сили с румънския КСМ Търговище (Търговище) от 19:00 б.в. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички