"Лъвиците" отново паднаха в 5-сетова борба и отпаднаха от Евро 2015


"Лъвиците" отново паднаха в 5-сетова борба и отпаднаха от Евро 2015
Снимка: CEV

1313 0

Европейското първенство на пропилените възможности, така може да се обобщи представянето на женския национален отбор, който допусна трета поредна загуба в група С и рано-рано ще трябва да си тръгне от Холандия.

В последния си мач момичетата на селекционера Драган Нешич отстъпиха с 2:3 (21:25, 23:25, 25:14, 25:20, 11:15) на Беларус и останаха на последното място без нито една победа и само с 2 точки.

За пореден път българският отбор имаше своите шансове и въпреки че изоставаше с 0:2 гейма, успя да покаже класа в третия и четвъртия. Импулс в играта даде и включването на Ева Янева в третата част на мястото на Добриана Рабаджиева. Емилия Николова и Елица Василева също играха на високо ниво, но в тайбрека повече характер и отборен дух показаха състезателките на Беларус.

Нешич започна мача с Петя Баракова като разпределител, но впоследствие завърши с Лора Китипова, като и двете редуваха силни моменти с по-слаби.

България превъзхождаше съперника си на блокада с 13 точки срещу 12, а Елица Василева реализира 23 (3 аса, 39 % в нападение). Емилия Николова добави 22 (2 аса, 4 блокади, 30 % в атака). Ева Янева се включи с 11 (41 % в нападение), а Нася Димитрова добави 10 (1 ас, 4 блокади, 36 % в атака). За Беларус 19 отбеляза Аксана Кавалчук (2 аса, 1 блокада, 38 % в атака).

По-късно е последният мач от групата между Русия и Хърватска.

Източник: bgvolleyball.com

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички