Нешич: По-силни сме от Беларус, вярвам в победата


Нешич: По-силни сме от Беларус, вярвам в победата

1472 0

Женският ни национален отбор записа втора загуба на Европейското първенство в Белгия и Холандия. Нашите момичета паднаха от Хърватия с 2-3 (23:25, 25:22, 25:14, 22:25, 13:25) в спортния център „Топспорт“ в Ротердам.

"Много неща се объркаха в четвъртия гейм. Първо един неправилен избор, а след това и една блокада, която ни отряза краката. Не успяхме да затворим този четвърти гейм, който беше наш. Един мач, който трябваше да спечелим с 3:1, но загубихме с 2:3. Пропуснахме много шансове и много лесни топки. В тайбрека имахме прехвърлени топки за контранападение. Но за съжаление не стана“, бяха първите думи на селекционера Драган Нешич, за сайта на БФВолейбол.

"Трябва да гледаме към следващия мач, който може да ни класира в следващия кръг. Вярвам, че утре ще изиграем един добър мач срещу Беларус“, продължи наставникът след края на драматичния двубой.

"По-силни сме от Беларус, по-силни сме и от Хърватия, но все още не можем да използваме шансовете, които ни предоставя противника. Днес в петия гейм сбъркахме 3 фрийбола, които ни даде Хърватия. Именно към подобрение в тази част от играта трябва да се стремим в бъдеще", завърши Драган Нешич.

Така преди последните срещи от този поток България заема последното място с една точка. Русия е лидер с 6 точки пред Беларус с 3 и Хърватия с 2. Въпреки това, в зависимост от изхода на последните мачове, всичко може да се промени. При чист успех на нашите момичета в утрешния сблъсък с Беларус и загуба на Хърватия с 1:3 или 0:3 от Русия, „трикольорките“ ще завършат на второ място.

Припомняме, че за 1/8-финалните плейофи се класират втория и третия от всяка група. Директно за 1/4-финалите се класират победителите в групите.

Така важният мач България - Беларус е днес от 18:00 ч. б.в.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички