Любо Ганев: Поисках си победа на финала на европейското за рождения ден


Любо Ганев: Поисках си победа на финала на европейското за рождения ден
Снимка: БГНЕС

1453 0

Легендата на българския волейбол Любо Ганев даде любопитно интервю за Gol.bg. Членът на управата на родната ни федерация все още не е сигурен дали да се кандидатира за мястото на Данчо Лазаров. Общо събрание на централата е 3-и октомври, но Ганев най-вероятно ще си даде отвод. Любо говори и за предстоящото Европейско първенство, както и за шансовете на родните ни национали.

- Г-н Ганев, ще се кандидатирате ли за шеф на федерацията по волейбол?

- В интерес на истината все още обмислям кандидатурата си и дали въобще да я направя в този момент. За мен това не беше правилното време. Сега предстои Европейско първенство и няма смисъл допълнително да нажежаваме обстановката и да разконцентрираме отбора. Именно затова все още съм в размисли дали да се кандидатирам за шефското място. В изчаквателна позиция съм.

- Появиха се информации, че искат да ви извадят от Управата на федерацията.

- Подобни намерения въобще не могат да ме притеснят. Аз само мога да помагам на волейбола в България, а не да преча. Любо Ганев не получава пари, а влага и дава.

- Какви ще са приоритетите Ви, ако бъдете избрани за шеф на федерацията?

- Трябва да Ви призная, че до този момент не съм представил пред никого моята платформа, защото все още обмислям дали да се кандидатирам за мястото на г-н Лазаров. Към този момент не съм готов за това нещо. Не съм се срещал с клубовете, не зная техните настроения и дали имат нужда от промяна. Не зная въобще дали хората ме искат. На този етап не съм готов и по-скоро ще се откажа и няма да се кандидатирам. Този спорт ми е дал изключително много и на него дължа всичко, дори това, че в момента съм успешен бизнесмен. Именно затова искам да съм в помощ на волейбола в България. Като активен спортист винаги съм се забавлявал и не съм възприемал това, като професия или обикновенна работа. Сега имам достатъчно време да си наваксам и да се отблагодаря на този спорт.

- Бихте ли съдействали за завръщането на Матей Казийски в националния отбор?

- Матей е голям играч и световна класа, но и без него играем добре и сме в Топ 4 на света. Проблемът на България не е Матей, а състоянието на клубовете ни. Именно в тази насока трябва да са усилията ни и да се работи.

- Какво очаквате от предстоящото Европейско първенство?

- На 6 октомври имам рожден ден и помолих момчетата да ми подарят два подаръка - една победа на старта на 9 октомври и една на 18 октомври, когато е финалната среща.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички