Любо Ганев говори за Георги Братоев и решението му да не играе за България, ще има ли наказания?


Любо Ганев говори за Георги Братоев и решението му да не играе за България, ще има ли наказания?
Снимка: cev.lu

1349 0

Президентът на БФВ Любо Ганев даде първа пресконференция за годината. На нея той обясни случилото се с Георги Братоев, който в последния момент отпадна от състава на България за европейските квалификации и посочи дали ще има наказание за него..

"След последния приятелски мач със Северна Македония в София Георги Братоев ми каза, че не се чувства на мястото си, че не може да помогне – коментира президентът. - В националния отбор има доста лишения. Трудно е. Волейболът е колективна игра и ако някой не е мотивиран, веднага се чувства от останалите. Треньорът Силвано Пранди знаеше. Казах му, че е редно Братоев да го съобщи лично. Странно е от моя страна решението му, от негова не е. Приемам го. Само най-мотивираните ще играят за България. Без значение дали са при юношите или мъжете, при девойките или жените. От тази година всеки гейм има значение. Нашата цел в Израел е да направим четири победи по 3:0 и да се класираме" - започна Ганев.

"Няма да има никакво наказание за Георги Братоев. Националният отбор е за тези, които искат да са в него. Жоро е от опитните състезатели. Логично е младите да го гледат, а когато не дава добър пример, няма място там. Няма как да влезем в съзнанието на някого. Целите са много ясни. Още на първото събиране с отбора казах: „Ние като федерация можем да създадем всякакви условия! Първа класа в самолетите, най-хубавите хотели! Но когато сте на игрището, всичко е във вашите ръце!“ Нашата цел е да подсигурим средства, търсим партньори. И го правим. Но всичко накрая зависи от момчетата. Треньорският щаб е подбран перфектно и ние не се месим. Няма никаква драма в решението на Жоро. Приятели сме. Който е в отбора, играе първо за България. После за съотборниците си, след това за феновете и най-накрая за федерацията" - допълни още той.

Наставникът на България Силвано Пранди вече разкри конкретната причина за отказа на Георги Братоев да играе за националния.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички