Георги Братоев отказа да играе за България, не иска да е №2


Георги Братоев отказа да играе за България, не иска да е №2
Снимка: FIVB.ch

3648 0

"Липса на мотивация" - това е причината Георги Братоев за пореден път да остане извън националния отбор. Причината за това е, че селекционерът Силвано Пранди е информирал опитния плеймейкър, че няма да е негов първи избор по време на квалификациите за ЕвроВолей 2021. 

Признанието дойде лично от италианеца, който разкри, че не смята, че Братоев е в най-доброто си състояние и ще залага на Георги Сеганов като основен разпределител на "лъвовете" в мачовете, които ще се играят в Израел. 

"След една седмица тренировки и след вторите две контролни срещи, които изиграхме със Северна Македония, имахме разговор с Георги Братоев и му обясних, че Георги Сеганов е в по-добро състояние от него и той ще бъде моят първи избор за квалификацията в Израел. Първата му реакция беше, че е съгласен с мен, но все пак ми каза, че иска да помисли една вечер. На следващия ден ми сподели, че не е достатъчно мотивиран да бъде втора опция на този пост. Това е негово право и аз му благодарих за усилията, които е положил", разкри Пранди преди отпътуването на националите. 

"Аз съм свикнал да взимам подобни решения и да преценявам нещата, след като приключи дадения турнир. След приключването на квалификациите ще си направя своите анализи чисто от спортно-техническа гледна точка и чак тогава ще мога да кажа какво ще се случва в бъдеще".

Ситуацията с другия отпаднал играч от състава - Николай Николов, е коренно различна, като контузия в кръста е попречила на централния блокировач да се подготвя пълноценно в последната седмица и в крайна сметка болката е надделяла над желанието да играе в мачовете. 

"Ситуацията с Николай Николов е доста по-различна от тази с Георги Братоев. Той от самото начало на този подготвителен лагер на този лагер беше в добро физическо и ментално състояние, но в последните дни получи болки в кръста. Той има такъв проблем отпреди, опитахме да го съхраним, пропусна част от последните тренировки, но не успя да се върне на такова ниво, в което да играе и да е полезен", завърши наставникът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички