Левски на победа от спор за титлата във волейбола


Левски на победа от спор за титлата във волейбола
Снимка: Lap.bg

1595 0

Волейболният Левски е на крачка от голямата сензация този сезон. "Сините" поведоха с 2:1 победи в серията с настоящия шампион Нефтохимик. Възпитаниците на Николай Желязков се справиха с бургазлии с 3:1, в отделните части 27:25, 22:25, 25:18, 25:20. Двубоят се игра в София, като Левски се радваше на сериозно присъствие на трибуните.

Какво се случи в мача?

В първата част домакините поведоха хладнокръвно с пет точки, но трябваше да треперят до затварянето на гейма. Все пак те направиха това, но  след това във втория гостите от морския град  показаха шампионския манталитет и върнаха интригата. Столичани обаче не се стреснаха от това и отново поведе. В четвъртата и заключителна част "сините" натрупаха сериозен аванс от 7 точки, което им даде увереност, че могат да стигнат до сензацията и затвориха мача при 25:20 след близо 2 часа игра.

Най-резултатен за победителите беше Алехандро Торо със 17 точки, докато Симеон Николов и Светослав Гоцев добавиха по 15. За гостите от Бургас с най-много реализирани точки завърши Розалин Пенчев - 19.

Така Левски се нуждае от още от една победа, за да се класира за мач за титлата. Мач №4, който може да се окаже и последен между "сините" и Нефтохимик ще бъде в събота (13 април) от 19:00 часа в зала "Младост" в Бургас.

Още: В супердерби! Левски излъга ЦСКА след драма за край на редовния сезон във волейболното първенство

Още: ЦСКА и Левски с различна съдба във волейбола: Уникални полуфинали за Купата на България

Левски нанесе мълниеносна загуба на ЦСКА за върха в НВЛ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички