Константинов: Окончателната среща за договора ми ще бъде тази седмица


Константинов: Окончателната среща за договора ми ще бъде тази седмица
Снимка: БГНЕС

733 0

Отборите на олимпийска квалификация трябва да са в равни условия. Програмата ни в Германия от 5 мача за 5 дни е скандална”, това каза селекционерът на националния ни отбор по волейбол Пламен Константинов, след като получи приза за треньор на месеца.

„Реално оценявам състоянието на националния отбор и това къде сме. Не съм искал да прекалявам с ентусиазма и еуфорията си. Опитвам се да не казвам прекалено силни думи. Резултатът на европейското първенство е максимумът от възможностите ни в момента", заяви още Константинов.

Това, че някой си е платил, означава ли, че можем да си купим всичко. Германия просто са си платили домакинство, но е абсурдно да ни сложат да играем в олимпийска квалификация пет мача в пет дена", след което допълни: "Със сигурност е напълно случайно от страна на германците. Германия ни избраха веднъж и след две по 3:0 би било доста глупаво да ни изберат отново. Не казвам, че ще победим и третия път, но според мен са оценили, че не сме толкова удобен противник”, допълни той.

Той сподели още, че тази седмица ще е окончателната среща с федерацията за договора му. „Обсъждал съм договора си, но все още няма нищо подписано с федерация. Окончателната ни среща ще бъде тази седмица, за да се върне президента от чужбина. До този момент не съм имал проблем да водя и клубен отбор. След Олимпиадата има достатъчно време да се адаптирам и да започна работа с клубен отбор. Това не е проблем нито за мен, нито за федерацията. Договорката ни е такава, че ако имам желание да водя и клуб, никой няма да ме спре”, каза Константинов.

„Наблегнах на мачовете от българското първенство. Всеки кръг избирам различен мач и различен отбор, за да проследя възможно най-много играчи. Лично аз познавам най-малко играчите от българското първенство, защото от 20 години не съм имал възможност да наблюдавам родното ни първенство”, каза Константинов по повод селекцията на играчите за националния тим.

По темата за Матей Казийски селекционерът на волейболния ни тим беше категоричен: „Нееднократно показах желание Матей да играе за България. Не стана. Отсега нататък споменаването на името на Казийски ще е неуважително към хората, които са дошли и са играли за националния тим”, каза Гибона.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички