Константинов негодува срещу формата на Световното по волейбол


Константинов негодува срещу формата на Световното по волейбол
Снимка: БГНЕС

1695 0

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов беше попитан за формата на Световното първенство. Бившият посрещач е на мнение, че тазгодишният формат е подобрен в сравнение с предишни издания, но вярва, че трябва да бъдат въведени елиминации след първата групова фаза.

"Според мен е по-добра от миналото световно първенство. Защото, на миналото се зачитаха само резултатите на отборите, които продължават напред и се получиха в групите безсмислени мачове. А те не са особена реклама за спорта, ако имаш такива безсмислени мачове", сподели Пламен Константинов по време на днешната пресконференция, но сподели, че иска да се върнат елиминациите, вместо да се играят две групови фази.

"Затова е по-добра от преди, но смятам, че в някаква фаза трябваше да има директни елиминации. Може би някакъв микс от първа фаза и след това да се премине на директни елиминации би било много добре. Първа група, втора група, трета група... Според мен е прекалено“, заяви Пламен Константинов.

Неговото мнение беше покрепено и от селекционера на Иран Игор Колакович, който не одобрява начина, по който се провежда шампионатът на планетата.

"Не харесвам тази система. Трябваше ни много време да я разучим. Постоянно трябва да правиш сметки какво се случва и какви са резултатите. На мен ми харесва системата от олимпийските игри, където си на класически четвъртфинали, полуфинали и финал. Мисля, че във важните мачове публиката има нужда да види реално кой е победителят, кой продължава напред и кой се прибира в къщи“, заяви черногорският селекционер на Иран Игор Колакович.

Вижте какви са очакванията на Пламен Константинов за втората фаза на Световното по волейбол!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички