Жалко: Безмилостните волейболистки на САЩ нанесоха трета поредна загуба на България


Жалко: Безмилостните волейболистки на САЩ нанесоха трета поредна загуба на България
Снимка: Getty Images

8683 0

Женският национален отбор на България по волейбол загуби срещата си от Световното първенство срещу САЩ с 3:1 гейма (14:25, 25:22, 11:25, 15:25). Това е трета поредна загуба за "лъвиците", които след три срещи имат само точка в актива си.

Единствената част, в която американките позволиха на нашите момичета да се противопоставят беше втория гейм, в който играта вървеше точка за точка, но в средата му българките успяха да натрупат разлика, която запазиха до края. 

Във останалите геймове САЩ надделя с двуцифрен резултат използвайки невероятната си защита и високи състезателки. По този начин американките продължават безпогрешно да оглавяват първата позиция в групата.

Тази загуба оставя България на предпоследно място в класирането, което означава, че "лъвиците" се нуждаят от задължителни победи срещу Канада и Казахстан, срещу които ще играят в следващите дни. За да се класира във финалната фаза на Световното, България трябва да влезе в 4-ката от групата съставена от 6 отбора.

Гейм 1:

"Лъвиците" започнаха добре срещу САЩ , но американките бързо дръпнаха в резултата без да оставят особени шансове на българките за наваксване и обръщане са гейма. Първата част завърши 14:25 в полза на водачките в групата ни.

Гейм 2:

Във втората част на мача България игра значително по-сигурно и успя да се държи близо до САЩ до средата на гейма. След това три последователни точки за "лъвиците" накараха американките да станат колебливи и да допускат непредизвикани грешки. Това позволи на България да направи геймовете 1:1, и спечели с 25:22

Гейм 3:

САЩ се съвзе през третата част и не остави шансове на България да се противопостави. Със серии от 5 поредни точки американките спряха устрема на "лъвиците" и победиха с двуцифрена разлика - 11:25.

Гейм 4: 

Подобно на предната част САЩ натрупа бърз аванс в началните минути и въпреки отразените 4 мачбола "лъвиците" не успяха да направят нищо повече, за да притеснят съперничките си.

14:25, 25:22, 11:25, 15:25

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

България: П. Баракова, Бечева Е., Василева Е. (К), Димитрова Г.,  Димитрова Н., Йорданова М., Китипова Л., Кривошийска М., Маринова Р., Паскова М., Пашкулева М., Сайкова Б., Тодорова М., Чаушева С.

САЩ: Баджема К., Дрюс А., Карлини Л., Кътино Д., Полтър Дж., Робинсън К. (К), Стивънсън А., Тап Х., Уилхайт С., Уонг-Орантс Ж., Уошингтън Х., Франти А., Хенц М., Чиака Огбоду Ч.

ПРЕДИ СБЛЪСЪКА

Възпитаничките на Лоренцо Мичели не успяха да спечелят първите си две срещи от турнира. Първият им мач бе загубен с 1:3 от Германия, а въпреки че срещу Сърбия показаха сериозна борба не съумяха да победят, губейки с 2:3. 

От другата страна стои амбициозната селекция на САЩ, която до момента се справя безпогрешно на турнира. Тимът от отвъд Океана не е загубил гейм, надделявайки както над Казахстан, така и над Канада с 3:0 в първите си две срещи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички