Иван Петков посочи основния проблем в играта на волейболистките


Иван Петков посочи основния проблем в играта на волейболистките
Снимка: Getty Images/Guliver

1156 0

Селекционерът на България Иван Петков коментира след загубата от Бразилия с 0:3 гейма, в третия мач от група 8 във Волейболната лига на нациите, че отборът няма увереност и във важни моменти прави грешки, но въпреки това той вярва, че се върви по правилния път.

„Проблемът и срещу Бразилия продължи – нямаме увереност, а това ни мъчи от началото на лигата. За разлика от миналите два мача тук, този го загубихме още в съблекалнята. Още там усетих, че момичетата не са готови. Не всички, разбира се. Не фаворизирам никоя от тях, но вижте в последните три мача играта на Гергана Димитрова колко израстна в сравнение с турнира в Русе. И не само тя - добри включвания направи и Силвана Чаушева, а това ме радва. Последните три срещи не бяха добри за Мирослава Паскова, но преди това тя показа високо ниво. Лора Китипова вече започва да си връща увереността, а с Петя Баракова правят добра конкуренция. Но във важни моменти правим една, втора грешка. Елементарни грешки, които в един момент натежават."

„Никой не си представяше, че можем да загубим 6 срещи, всеки вярва в позитивното. Но ако ме е било страх, никога нямаше да се хвана. Предстоят още три турнира и надеждите са, че ще останем във Волейболната лига на нациите. Това е най-важното, за да можем догодина пак да продължаваме да трупаме опит. Това е Лигата – трудни мачове, тежки пътувани, много лишения. Но това калява и ни трябва. За първи път сме в турнира и се вижда, че ни трябват много неща. Но аз прекалено много вярвам в моите идеи и в това, че пътят е правилен. Треньорът на бразилците ми каза след края, че отборът ни играе със страхотна идея и прави неща, които все още поради възрастта на състезателите трудно ни се получават. Каза ми, че е възхитен от това, което вижда“, завърши той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички