Гибона: Всичко за Олимпиадата може да реши в един мач


Гибона: Всичко за Олимпиадата може да реши в един мач

1046 0

Всичко може да се реши в един мач!, обяви селекционерът на волейболните ни национали Пламен Константинов по повод предстоящата олимпийска квалификация пред  БНТ.

"Турнирът в Берлин е едно ново европейско първенство, в което участват 8-те топ отбора отбора на Европа! Като се погледне състава на групата ни (Франция, Русия, България и Финландия), само за да излезем от групата ни, ще трябва или настоящият европейски шампион и победител в Световната лига (Франция) или олимпийският шампион (Русия) да не играе на Олимпиада! Този факт говори сам по себе си! Ако използваме инерцията от европейското първенство и този позитив, който натрупахме, аз усещам, че отборът натрупа повече вяра и увереност в своите сили", коментира Гибона. 

"Всичко е възможно! Да не говорим за безобразието на Международната федерация по волейбол (FIVB), която взе взе една олимпийска квота от Европа, при положение, че Европа доминира в световния волейбол… Не може да го направиш 1 година преди Олимпиадата! Унищожиха европейското първенство, преди победителят в него се класираше за участие на Световната купа и можеше да се бори за класиране за Олимпиада. И те (FIVB) се превърнаха в едно търговско дружество! Идват на работа, защото всеки един турнир е платен… Надявам се новото ръководство на CEV(Европейската конфедерация по волейбол) да е по-продуктивно и по-разумно. И в спорта има мръсни игри. От там насетне на нас ни остава последния шанс на игрището да промениш всички игри и всички схеми", добави селекционерът на България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички