Гибона с унищожителна атака срещу Гришо, Бербо и Матей


Гибона с унищожителна атака срещу Гришо, Бербо и Матей

1924 0

Волейболният ни селекционер Пламен Константинов разкритикува жестоко, но изключително добре аргументирано трима от най-добрите български спортисти в момента, които обаче отказват да играят за родината си - Матей Казийски, Григор Димитров и Димитър Бербатов.

Той беше провокиран от поредния въпрос за нежеланието на Матей да се върне, този път зададен в "Шоуто на Слави".

"Многократно демонстрирах желание и го поканих да играе. Той има своя позиция, аз не съм съгласен с нея", започна спокойно Гибона.

"Аз обаче искам да задам един върпос: Григор Димитров защо не игра за Купа Дейвис? Защо трябва да икономисваме някои неща? Защото са големи звезди? Не мога да уважавам един човек заради това, което му е дал Господ - таланта. Ще го уважавам по действията му. И сега не мога да си обясня - как не можа да дойде да играе с отбора си за Купа Дейвис, но може да изиграе един демонстративен мач..., за да капитализира името си", запали мотора Пламен.  

"Не приемам обяснението му, че не е играл заради среща с треньора. Това е все едно ние да бяхме били Фанция на Евроволей 2015 и сутринта преди финала Тодор Алексиев да дойде и да ми каже: Аз няма да играя, защото трябва да отида да се видя с треньора си в Аржентина", продължи селекционерът.

"Ок, може да е сбъркал, всички сме допускали грешки, но това става заболяване. И с Митко Бербатов е същата ситуация", каза още той.

"Всеки решава за себе си, но искам да кажа, че на игрището защитаваш страната си и съотборниците си, а не федерацията или нейните шефове. Те са нещо друго и нямат общо с чувството да играеш за нацията, публиката и знамето. Това е. Побеждаваш за всички българи, а не за тези, на които си обиден", категоричен е Константинов.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички