Братоеви: Изводът от Баку е, че можем да играем добър волейбол


Братоеви: Изводът от Баку е, че можем да играем добър волейбол

1352 0

"Заключението от Баку е, че можем да играем добър волейбол". Това казаха братята Георги и Валентин Братоеви при завръщането на волейболните национали от Европейските игри в Баку.

Волейболистите ни се класираха на първи финал от 35 години насам, но не успяха да вземат златните медали, след като загубиха от Германия.

"Всички сме щастливи от факта, че се върнахме със сребърни медали. Въпреки, че се чува от някои хора, че това състезание не е чак толкова силно, България не се беше класирала на финал на нито един турнир от 35 години насам. За мен е успех, за когото не е...", коментираха братята.

"С повечето от момчетата се познаваме от много време и играем заедно в националния отбор от 5-6 години. Да, имаше и млади момчета дебютанти, но намерихме една обща цел, за която всички искахме да се борим докрай. С държанието и играта си показахме, че колективният дух помага, въпреки на моменти слабото ниво на волейбол. Ролята на Ники Желязков беше да сплоти колектива и да ни подготви. Справи се великолепно и с двете неща. Имаше спокойствие в лагера ни, което дава възможност състезателите дадат максимума от себе си. Спокойствието, разбира се, е фактор, когато първо даваш волейбол", допълниха те.

"Мачът, който ни изстреля, е този с Русия. Въпреки, че тези момчета са много млади, руското първенство е най-силното в света. Тези хора и на по 20 години са с опит, който ние няма да можем да получим и до края на живота си", завършиха двамата национали.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички