Данчо Лазаров се среща с Казийски - навива го да се върне в националния


Данчо Лазаров се среща с Казийски - навива го да се върне в националния
Снимка: Getty Images/Guliver

4163 0

Шансът Матей Казийски да се завърне в националния отбор по волейбол на България е жив! За да се случи това трябва бъдат приети исканията му за промени в нормативните документи на федерацията. Най-добрият ни волейболист в последното десетилетие има насрочена реща с президента на федерацията Данчо Лазаров в Триест, Италия в четвъртък или петък, научи kmeta.bg от достоверен източник във федерацията.

Утре в Италия стартира световното по волейбол за жени. Лазаров заедно с изпълнителният директор на БФВ, Станислав Николов днес летят за Ботуша. Желанията на Матей Казийски са за махане на заробващи договори за млади и талантливи волейболисти, които не са навършили 18 години. Другото условие е да се променят трансферните такси, които клубовете взимат от състезателите при трансфер в чужбина.

В момента за непълнолетните важи чл. 14, ал. 3 от Правилника на БФВ за вътрешен трансфер. Според него непълнолетните волейболисти са задължени да подпишат първия си професионален договор с клуба, в който са картотекирани, най-малко за 3 години. Другото искане е таксите, които клубовете прибират от състезателите при трансфер в чужбина. Сега, за първата година, те взимат по 45% от договорената сума на състезателя, за втората между 30 и 40%, и за третата между 10 и 20%.

Има такива, който продължават да прибират от парите на волейболистите и след третата година в чужбина. На срещата в Триест няма да се обсъждат оставки на Управителния съвет и ръководството на федерацията, каквито бяха исканията на Матей през 2012 г., когато напусна националния отбор, потвърдиха хора от обкръжения на волейболиста.

Играчът на Трето в момента е в България, за да си извади нов паспорт. Президентът Данчо Лазаров е притеснен за представянето на националния ни отбор следващата година, когато България е домакин на Европейското първенство. Затова връщането на Казийски в националния става наложително.

Трима национални треньори не успяха да го върнат в държавния тим. Разговори с Казийски водиха Найден Найденов, Камило Плачи и Пламен Константинов. Към тяхната компания, в ролята на парламентьор се присъедини и Любо Ганев. Матей беше непреклонен в продължение на 2 години. Явно волейболистът вярва единствено на думата и ообещанията на инж. Данчо Лазаров. Присътвието на Матей Казийски в националния е повече от задължително след провала на тима това лято - на Световната лига и световното в Полша.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички