Пламен Константинов: Казийски е като Бербатов


Пламен Константинов: Казийски е като Бербатов

1503 0

Националният селекционер на България по волейбол Пламен Константинов сравни отказа на Матей Казийски да играе за България с оттеглянето на Димитър Бербатов от националния отбор по футбол.

"В лицето на Матей Казийски България загуби един изключително класен състезател. Той има лидерските качества, за да поведе отбора. Дълги години играе на топ ниво и е сред най-добрите в света" - започна Гибона пред ТВ+.

"Разговарях с него. С Матей не искаме различни неща. Просто пътищата, по които искаме да се случат тези неща, са различни. Аз вярвам, че когато участваш и си вътре в отбора, тогава гласът ти се чува и по-лесно може да реализираш идеите си."

"Начинът да промениш нещо не е с бойкот, или като стоиш отстрани. Аз лично имах разногласия с федерацията по много въпроси през годините, но за мен мястото на състезателя е на игрището. За мен е трагедия да имаш такъв състезател и той да е извън тима."

"Ситуацията е подобна с тази на Димитър Бербатов. Някой му е казал нещо, той се е обидил, не искал да играе... Това за мен са празни приказки и оправдания. Предпочитат да си почиват лятото и да си гледат клубните отбори, вместо да са на лагер с националния отбор."

"Само че забравят, че докато националния отбор им беше нужен, за да ги видят на международната сцена, всичко беше ОК. Сега, когато са звезди, вече нямат нужда от този национален отбор" - добави Константинов.

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Кратки истории

Единственото момиче в младежкия му тим учи Ерлинг Холанд на футбол (СНИМКИ+ВИДЕО)

Нападателят на Борусия (Дортмунд) Ерлинг Холанд е един от най-популярните и най-желаните футболисти към...

Реклама
Най-четени новини

виж всички