България се доближава до Евро 2021 след колеблива, но експресна победа над Израел


България се доближава до Евро 2021 след колеблива, но експресна победа над Израел
Снимка: Българска федерация по волейбол

1712 0

България записа втора поредна победа в квалификациите за Евро 2021, след като "лъвовете" надделяха над домакините от Израел с 3:0 (27:25, 25:16, 25:22). Националите, подобно на първия мач с Австрия, показаха колебания и слабости в играта си, но въпреки това успяха да се преборят за експресна победа, която ги доближи до заветната цел - класиране за Европейското първенство.

Възпитаниците на Силвано Пранди си усложниха задачата в откриващия гейм, когато трябваше да се потрудят, за да пречупят съпротивата на израелците. Във втората част нашият тим игра с настроение и спечели убедително с 25:16. Израел започна по-концентрирано и активно третия гейм и поведе рано-рано с пет точки разлика, но „лъвовете“ заличиха пасива си и в крайна сметка спечелиха чиста победа над домакина. Вчера България започна с победа над Австрия с 3:1 гейма.

Най-резултатен за нашите бе Цветан Соколов с 15 точки – с по 14 и 13 съответно се отчетоха Мартин Атанасов и Тодор Скримов. За израелците по 13 пункта записаха Тамир Хершко и Идо Давид. Израел вече е с две поражения след класическата загуба от Австрия. Утрешният ден противопоставя отново австрийци и израелци, а България играе с Австрия в събота и с Израел в неделя в последните си два мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички