България излъга Австрия в решаващите моменти за победа №1 по пътя към Евро 2021


България излъга Австрия в решаващите моменти за победа №1 по пътя към Евро 2021
Снимка: Cev.lu

1702 0

България стартира успешно квалификациите за Евроволей 2021, след като в неочаквано тежък двубой "лъвовете" спечелиха с 3:1 (25:21, 20:25, 25:19, 25:22) срещу Австрия. Това беше мач №1 за възпитаниците на Силвано Пранди, които в четвъртък ще се изправят срещу домакина Израел. 

Първият гейм беше много изравнен и до 19:20 Австрия водеше в резултата, но България направи много силни финални минути на гейма. Атака на Атанасов от зона №6 и негова блокада точка по-късно дадоха ценен аванс от 23:21 преди Тодор Скримов да запише ас от сервис за 24:21. Посрещачът повтори перфектното си изпълнение и с втора поредна точка директно от сервис даде гейм аванс на "лъвовете". 

До средата на следващата част България поддържаше аванс от 2 точки в своя полза, но посрещането на националите ни бе тотално разпиляно в решаващите точки от гейм №2. На терена се появи резервният разпределител Талер, чийто сервис много затрудни селекцията на Пранди, а единичен блок срещу Мартин Атанасов доведе резултата до 16:19 в полза на Австрия. До края на гейма отлични блокади на Австрия и в същото време няколко грешки на Соколов доведоха до тежка загуба от 20:25 - равенство в геймовете. 

Пранди направи две промени и замени Атанасов и Чавдаров, но и това не помогна драстично за подобрението както на ефективността на нападението, така и на атаката на родните национали. В края на гейма обаче България успя да се "отдели" от Австрия в резултата благодарение на добри атаки на Соколов и Скримов, а Аспарухов, завърнал се на терена в средата на гейма, записа блок за 24:19 в полза на България. Атака в аут на Австрия даде частта за България - 25:19. 

Тежка беше 4-ата част на мача, след като Австрия многократно успяваше да поведе в резултата, но при 21:21 Соколов завърши много трудна атака, а Алекс Грозданов реализира ас с помощта на мрежата за 23:21 в полза на България. Отново центърът изпълни добър начален удар за 24:21. Първият мачбол бе пропилян от Цветан Соколов, но диагоналът беше категоричен при следващата си атака и подпечата успеха на България с 25:22 и 3:1 в геймовете. 

Едно от най-силните оръжия на "лъвовете" - блокадата, далеч не бе на ниво в днешния ден, като до средата на 4-ия гейм България имаше само 3 точки, записани от успешно парирани атаки на опонента. В крайна сметка, родните представители записаха общо 6 точки от блок, като по 2 записаха Соколов и Грозданов. Именно те бяха и най-резултатни в нашия тим с актив от съответно 17 и 15 точки. Скримов се отчете с 12, цели 4 от които дошли след асове. Кронталер бе най-резултатен в мача с 20 пункта в своята сметка. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички