България почти се прости със Световното по волейбол


България почти се прости със Световното по волейбол
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

10994 0

ПЪРВИ ГЕЙМ

Срещата започна с разменени точки между двата отбора, като янките поведоха с 3:1. При 5:4 родните "лъвове" 

Мачът стартира с разменени първи точки, след което американците дръпнаха с 3:1. Българите намалиха изоставането си до 5:4, но след това играчите на Джон Сперо направиха серия от четири поредни точки за 9:4, а след това дръпваха и с 12:8. Тогава българите на свой ред направиха три безответни точки, което накара Сперо да иска прекъсване. Родният селекционер Николай Желязков също взе таймаут при 14:11 за САЩ.

Матю Андерсън атакува успешно за 23:19. Двоен блок хвана атака на Цветан Соколов и американците стигнаха до геймбол при 24:20, а след това затвориха първата част в своя полза.

ВТОРИ ГЕЙМ

Стартът на втората част започна добре за нашите национали, които изравниха за 2:2. Последва силен начален удар от Цветан Соколов, след което Грозданов доминира при блокадата. В последствие щатите взеха инициативата и поведоха в резултата до 9:12, когато взехме прекъсване. 

Алекс Николов атакува успешно за 15:16, след което последва чудесна единична блокада на Цветан Соколов и отново равенство за 17:17. Последва успешен пайп на Алекс Николов за поредно равенство - 19:19. Отлична блокада на Грозданов и 20:19 за България и Джон Спероу взе прекъсване за САЩ.

Цветан Соколов се справи с двойна блокада и нов аванс за „лъвовете“ с 21:20. Ас на Цветан Соколов и 22:20. Джон Спероу взе второто си прекъсване в гейма. Ас на Дейвид Смит възстанови равенството при 22:22 и Николай Желязков взе прекъсване за България. Спероу вкара за втори път от пейката волейболист, за да бие сервис, този път Джошуа Туанига, който направи ас и 25:23. САЩ поведе с 2:0 гейма.

ТРЕТИ ГЕЙМ

В третата част България за пореден път имаше своите шансове, но ги пропиля. Избраниците на Николай Желязков водеха с 10:6 и 20:17 и 24:21, но допуснаха драматично изравняване до 24:24, след което изгубиха и следващите две точки.

Българският отбор отстъпваше при началния удар на своя противник, като допусна и повече грешки - 22, срещу 19 за състава на САЩ.

Цветан Соколов отново беше най-резултатен за българския състав с 15 точки. Включилият се от пейката Аспарухов добави още 10 точки.

За победителите Тори Дефалко се отличи с 13 точки. Неговите съотбонници Арън Ръсел и Матю Андерсън добавиха по 11 точки.

ПРЕДИ МАЧА

Световният шампион Полша нанесе тежка загуба на националите ни в първия мач от Мондиал 2022, с 3:0 (25:12; 25:20; 25:20). Още едно поражение днес може да означава отпадане и да убие мечтите на родните ни волейболисти за нещо повече на Световното първенсто

От другата страна, опонентите ни от САЩ не изпитаха никакви проблеми, надвивайки Мексико с 3:0 (25:18; 25:20; 25:12).

За продължаване напред на "лъвовете" може да се окаже достатъчна и загубата, но само ако са спечелили два гейма срещу именития си съперник днес, тъй като към осминафиналите продължават и четирите най-добри отбора, класирали се на трето място в собствените си групи.

Къде да гледаме САЩ - България?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички